dilluns, 24 de desembre del 2007

Lectura pòstuma de la tesi de Juan Peña

Moment de la defensa de la tesi doctoral de Juan Peña pel seu codirector, el Dr. Andreu Bonet. © Emili Laguna, 21.12.2007

Com ja van anunciar al blog, així com al de la SEBCP (Sociedad Española de Biología de Conservación de Plantas, adreça electrònica http://sebcp.blogspot.com, www.sebcp.blogspot.com), el passat 21 de desembre la Universitat d'Alacant, i en particular el Departament d'Ecologia, va rendre un sentit homenatge al seu destacat membre i alumne de 3r cicle Juan Peña Llopis. Després del respons a la capella universitària, els codirectors del seu treball doctoral (Drs. Juan Bellot i Andreu Bonet), que estava ja dipositat per a la seua lectura quan la mort va sorprendre a Juan Peña, van protagonitzar l'acte acadèmic, plenament vàlid als efectes del reconeixement del títol universitari de Doctor. El Dr. Bellot va fer una exposició dels mèrits acadèmics i humans de Juan, destacant les seues abundants estades formatives a altres països i el seu destacat treball al camp dels Sistemes d'Informació Geogràfica. Encavant, el Dr. Bonet va defensar la tesi doctoral, davant un trobunal presidit pel Dr. Antoni Escarré. El Dr. Ramón Vallejo, secretari del tribunal, va llegir el resultat de les deliberacions del tribunal, que va concedir a Juan Peña el títol de doctor amb la qualificació d'Excel.lent Cum Laude, al sí d'un llarg, llarguíssim aplaudiment de tots els assistens.

diumenge, 16 de desembre del 2007

El GOB va endavant amb la campanya de Son Bosc

A la pàgina http://www.gobmallorca.com/sonbosc/ podeu trobar els formularis per adherir-vos a la campanya que ve desenvolupant fa setmanes el GOB (Grup Ornitològic Balear) per a salvar les poblacions de la raríssima Orchis robusta i els seu hàbitat, a les pastures properes a S'Albufera en el municipi mallorquí de Muro, un s'ha projectat fer un camp de golf, amb un projecte que sembla anar endavant front a la passivitat del Govern Balear. L'O. rubusta només creix a aquesta localitat de les Illes i a sengles petits enclaus coneguts a Algèria i al Marroc, estant considerada com una de les espècies més rares i amenaçades de tota la Mediterrània.

diumenge, 2 de desembre del 2007

Homenatge a Juan Peña Llopis

Juan Peña Llopis, en una de les sues intervencions más recents en congressos internacionals. Foto amablemente facilitada pel seu director d'investigació, Dr. Andreu Bonet

Com ja vam anunciar al blog, recentment va faltar el nostre amic Juan Peña Llopis, faltant ja ben poc per a la lectura de la seua tesi doctoral. La Universitat d'Alacant ha previst dedicar-li el matí del 21 de desembre, al campus de Sant Vicent del Raspeig, un entranyable homenatge al esteu invitats a acodir, per tal de manifestar el condol per la pèrdua de Juan i unir-se en el reconeixement del seu bon quefer i qualitat humana. S'ha previst primer un respons a la capella annexa a la Facultat de Lletres, a les 11.00 a.m. Encavant, a les 12.00 a.m., el seu director de tesi, Dr Andreu Bonet, farà la lectura pòstuma de la tesi doctoral de Juan, davant el corresponent tribunal acadèmic. Tot i que hem perdut irreparablement a un bon amic i col.laborador, esperem poder recordar-lo tots al futur com al Dr. Juan Peña Llopis.