dimecres, 14 de maig del 2008

Dia Europeu dels Parcs a Sagunt



El Grup d'Estudis Mediambientals del Centre d'Estudis del Camp de Morvedre ha programat per als propers 22 al 24 de maig un cicle d'activitats adreçades a la conmemoració del Dia Europeu dels Parcs, que cada any es proposa des de la Federació Europea de Parcs Nacionals i Naturals (EUROPARC); aquest cicle, amb el títol 'Natura sense fronteres: Espais protegits i territori al Camp de Morvedre', inclou tant de conferències-col.loqui com una jornada de camp. Per al 22 i 24 es desenvoluparàn de vesprada -a partir de les 18.30- en la Sala d'Actes del Consell Agrari de Sagunt diverses conferències, seguides del corresponent col.loqui o taula redona; s'ha previst la intervenció de José García Muñoz i Ignacio Lacomba el dia 22, fent de moderador el cap de servei d'Ordenació Sostenible del Medi de la Generalitat Valenciana, Juan B. Ors; el dia 23 intervindran els directors dels parcs naturals de les serres Calderona (Vicente Diago) i Espadà (Antonio J. Cases), amb ponències moderades pel catedràtic de Geogafía de la Universitat de València, Dr. Joan Mateu Bellés. Per al Dia Europeu dels Parcs, el 24 de maig, s'ha programat una excursió per la Marjal dels Moros, guiada per l'ornitòleg Marcial Yuste, eixint a les 9.00 de l'Alqueria dels Frares - Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEA); a les 13.00 es projectarà al CEA un audiovisual de Nacho Llopis sobre la muntanya de Romeu. Tot i que l'assistència a les jornades és gratuita, cal inscriure's de bestreta, remetent un correu amb les dades personals al correu secretaria@cecmorvedre.com ; els interessats poden rebre certificat d'assistència, i al cas de professors, s'ha previst que el CEFIRE de Sagunt expedisca els corresponents certificats d'aprofitament.

dilluns, 12 de maig del 2008

Custòdia del territori valencià en marxa


L'Associació Valenciana de Custòdia i Gestió Responsable del Territori (AVINENÇA) ha posat en funcionament el seu nou servei de notícies en xarxa, amb un primer butlletí al començament de maig de 2008. Per tal de donar-se d'alta cal remetre un correu electrònic a l'adreça nex@custodiaterritorivalencia.org o bé accedir-ne a la subscripció gratuïta mitjançant la pàgina web de l'entitat (www.custodiaterritorivalencia.org) a la següent adreça:

divendres, 9 de maig del 2008

Ha faltat el Dr. Antonio J. Samo

Antonio J. Samo Lumbreras, doctor en Ciències Biològiques especialitzat en Botànica, i Catedràtic de Botànica de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Medi Rural i Enologia de la Universitat Politècnica de València, va faltar ahir 8 de maig de 2008. El seu treball doctoral sobre l'efecte dels incendis forestals a la serra d'Espadà, codirigit pels doctors José Mansanet i Rafael Currás i llegit l'any 1983, va ser un dels primers estudis botànics i ecològics detallats sobre aquesta matèria fets a l'Espanya mediterrània. Des de principis dels anys 80 va treballar com a professor de la Universitat Politècnica de València, a l'Escola d'Enginyers Tècnics Agrícoles, encavant Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Medi Rural i Enologia, on va assolir la plaça de catedràtic de Botànica. Els que el vam conéixer recordarem sempre la seua excel.lent qualitat com a docent, així com el seu interés pel coneixement de la flora de la província de Castelló, sobre la que va elaborar i publicar en 1995 el llibre 'Catálogo florístico de la provincia de Castellón'.