diumenge, 28 de gener del 2007

Temes estrella

Com que la natura no són només temes terrenals (també ho són els estels, no?), ahi van un parell d'anuncis interessants d'escala planetària:

-El 31 de gener, a les 19.30, en l'Aula Magna de la Universitat de València, el professor d'Astronomia Dr. Juan Fabregat Llueca imparteix la conferència "Los planetas del Sistema Solar, ¿Qué son y cuántos son?", organitzada per la RSEAPV (Real Sociedad Económica de Amigos del País de Valencia). Teniu més informació a la pàgina web de l'Econòmica, en http://www.uv.es/rseapv/web. Us recorde que cal canviar el xip sobre allò dels 9 planetes del Sistema Solar, potser ens costarà una mica més que acostumar-se a comptar amb euros.



-Un bon amic i conegut, Joan Manuel Bullón i Lahuerta -conegut entre els botànics llevantins pel seu treball com agent mediambiental al NW de València, però prou més afamat arran dels seus anys com a president de l'Asociación Valenciana d'Astronomia- ve de publicar el seu llibre 'Crónica de los Eclipses' (ISBN 84-690-2368-3), editat per l'Ajuntament d'Aras de los Olmos, on es detalla entre d'altres el desnrotllament de l'eclipsi del 2 d'octubre de 2005 -al que correspon la fotografia que il.lustra aquesta notícia, i que vaig fer utilitzant varios jocs de polaritzadors superposats-. El text ens acosta en un llenguatge senzill al coneixement d'eixe fenòmen i d'altres dels estels, però també permet descobrir el treball i l'interés dels nombrosos afeccionats a l'observació de l'univers. Enhorabona, Joanma ¡¡